Achtergrond bedrijfsjurist Miryam Breeuwer

Wie ik ben??

Ik heb als deeltijd student 10 jaar lang avondstudie gedaan en dit gecombineerd met diverse banen.

Mijn avondstudies begonnen met deeltijd HBO MER (management, economie, recht) op de Hanzehogeschool te Groningen.

En omdat ik rechten toch wel heel boeiend vond besloot ik door te gaan naar de avondstudie rechten.

Al in de laatste fase van avondstudie rechten, startte ik een eigen juridisch adviesburo. Na afronding van de studie rechten heb ik een half jaar gewerkt als jurist waarna ik gestart ben in de advocatuur bij een advocatenkantoor voor ondernemers.

Na 3 jaar daar te hebben gewerkt, besloot ik om een avondstudie bedrijfskunde te gaan volgen. Ik wilde meer op het snijvlak van rechten en bedrijfskunde, ondernemers gaan adviseren en eerder betrokken raken bij het adviseren van clienten/ondernemers.

De studie bedrijfskunde heb ik in 4 jaar afgerond en in 2005 ben ik begonnen met een eigen advocatenkantoor voor ondernemers. Gespecialiseerd in ondernemings/vennootschapsrecht, arbeidsrecht en contractenrecht.

In 2005 heb ik daarop de specialisatie opleiding tot curator gevolgd. Ik ben 10 jaar als curator actief geweest.

Totdat ik in de advocatuur ging werken, heb ik 15 jaar lang in het (internationaal) bedrijfsleven gewerkt. Ooit begonnen in het toerisme en 3 jaar in Spanje gewerkt.  Daarna diverse banen gehad variërend van directie secretariaat  - facility management tot hrm adviseur. Ik spreek vloeiend Engels, Duits en Spaans. Nooit gedacht toen dat ik advocaat en bedrijfskundige zou worden. Maar inmiddels al wel 10 jaar als zodanig werkzaam. En als ‘’afleiding’’ geef ik al 15 jaar les aan avondstudenten rechten en begeleid afstudeerders. Waarom?  Omdat ik het leuk vind om kennis over te dragen en de studenten houden mij alert met hun vragen en antwoorden.

Ik ben een fanate sporter en dat is ook de reden dat ik de combinatie werken en studeren heb kunnen volhouden.  Ik heb een aantal jaren triathlon gedaan (kwart triathlon) en mag nog steeds graag zwemmen, fietsen en hardlopen.  Mijn grootste hobby blijft echter ballet (jazz/modern).

Als uw onderneming juridisch advies of begeleiding nodig heeft, dan kunt u een vrijblijvend advies gesprek aanvragen.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u juridische vragen of een bedrijfsjurist nodig?